24 Ekim 2011 Pazartesi

270 terörist öldürüldü genelkurmay başkanı açıkladı...


Bölücü terör örgütünün eylemlerine başladığı 1984 yılından beri, hedef gözetmeksizin meskun mahal eylemleri dahil olmak üzere çeşitli eylemler yaptığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Bölücü terör örgütünün sivilleri hedef alan eylemleri, şiddeti ülke geneline yayarak karar vericiler ve kamuoyu üzerinde baskı oluşturmayı, toplumda teröre karşı oluşmuş olan dayanışmayı ve direnci kırmayı, kırsal kesimde güvenlik güçlerinin yarattığı baskıyı hafifletmeyi ve uluslararası kamuoyunun dikkatini Türkiye'ye çekmeyi amaçlamaktadır. Bu eylem ve saldırılar, etkili karar ve hava operasyonları ile sıkışan bölücü terör örgütünün çaresizliğinin ve insanlık dışı bir intikam duygusunun yansımasıdır.
Bölücü terör örgütünün son dönemlerde eylemlerini şehir merkezlerine kaydırıp kolluk kuvvetleri başta olmak üzere bazı kamu görevlilerini hedef alması, devletimizi bölgede işlevsiz hale getirmek ve bölgede yönetme otoritesini kendi güdümündeki illegal yapılanmalara devretme planından kaynaklanmaktadır.
TSK, yurtiçinde 5442 sayılı yasa kapsamında, mülkü makamların yardım taleplerini dikkate alarak, hukuki mevzuata uygun olarak teröristle mücadeleyi kararlıkla sürdürmektedir.
TSK; devletimizin yönetim ve güvenlik birimleri ile her seviyede koordineli çalışmaya önem vermektedir. Bu kapsamda, terörle ve teröristle mücadelede nelerin yapılması gerektiği hususu hassas bir şekilde müşterek değerlendirilmekte ve alınması gereken ilave tedbirler ilgili birimlerimize bildirilerek ivedilikle hayat geçirilmesi sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi