31 Ekim 2011 Pazartesi

Fenerbahçe-Karabükspor maçı

Fenerbahçe-Karabükspor maçı

26 Ekim 2011 Çarşamba

GALATASARAY 2-4 GAZİANTEPSPOR maç özeti


Sharapova turnuvadan çekildi!

Sharapova, Çinli Li Na'ya 2-0 yenildiği maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin "Sakatlığınız nedeniyle turnuvadan çekileceğiniz söyleniyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna "Evet, doğru. Biliyorsunuz sol ayak bileğimden sakatlığım vardı. Tam olarak iyileşmemişti. Hareketlerimi çok kısıtladı. Çok riske etmek istemedim" dedi.



Bir soru üzerine burada oynadığı için pişman olmadığını ifade eden Rus tenisçi, "Burada sakatlığıma rağmen elimden geleni yaptım. Sakatlığımın doğal olarak iyileşmesini istiyorum. Çok yakında iyileşeceğime inanıyorum. Sezonun bu şekilde bitmesi üzücü ama pişman değilim. Geçen yıla göre çok gelişim gösterdim, tenisim bir adım yukarı yükseldi. Gelecek yıl daha da iyi olacağım." dedi.
İlk maçında Sharapova'yı 2-0 yenen Li Na ise maçı kazanmak için çok savaştığını belirterek, "Sharapova da iyi mücadele etti. Sonunda ben kazandığım için şanslıyım. Bugün bu maçı kazandığım için çok mutluyum" dedi.
Li Na, ilk maçı olduğu için biraz heyecanlı olduğunu kaydederek, "Kazanmayı çok istedim. İki oyuncuda yüzde 100'ü ile oynamadı ama ikimiz de yüksek düzeyde oynadık. 2. sette 5-2'den sonra 'Tamam kazanırım' dedim ama 5-4'e geldi. "Tie-break"de 4-0 gerideyken bırakmadım ve sonunda kazandım" diye konuştu.
       
SHARAPOVA'NIN YERİNE BARTOLİ OYNAYACAKŞampiyonadan çekilen Sharapova'nın yerine 1. yedek olan Fransız Marion Bartoli'nin oynayacağı açıklandı.
Sharapova'nın grupta Victoria Azarenka ile yapacağı maça Bartoli çıkacak

Fenerbahçe'ye Türk forvet!

Sabah gazetesinin haberine göre; PSG'de bu sezon forma şansı bulamayan ve sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Mevlüt'ün devre arasında satış opsiyonlu olarak kiralanması gündeme geldi. Bu oyuncuyla ilgili PSG yöneticileriyle yakın zamanda temas kurulduğu ve kiralık formülünde tarafların anlaşmaya yakın olduğu bildirildi. Mevlüt'ün ise daha çok Fransa'da kalmaya sıcak baktığı ve sezon sonuna kadar takımında kalmakta ısrar ettiği belirtildi. Kiralık konusunda oyuncunun kulübünden düşünmek için süre istediği ve transferin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı ifade edildi.

Aslan Arena'da yıkıldı!


GALATASARAY 2-4 GAZİANTEPSPOR
Stat: Türk Telekom Arena
Hakem: Abdullah Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Sabri, Ujfalusi, Gökhan Zan (Dk.33 Servet), Hakan Balta, Selçuk, Melo, Engin Baytar (Dk.78 Ceyhun), Kazım (Dk.15 Eboue), Riera, Elmander
Teknik Direktör: Fatih Terim
Gaziantepspor: Karcemarskas, Serdar Kurtuluş, Emre, Dany, Ivan Souza, Bekir Ozan (Dk.49 Orhan), Binya Augustin, Olcan, Wagner (Dk.85 Sosa), Muhammet (Dk.72 Cenk Tosun), Popov
Teknik Direktör: Abdullah Ercan
Sarı Kartlar: Engin Baytar, Riera, Sabri (2), Selçuk, Ujfalusi, Muslera (Galatasaray), Bekir Ozan, Dany (Gaziantepspor)
Kırmızı Kart: Dk.45 Servet, Dk.75 Sabri (Galatasaray)
Goller: Dk.7 Selçuk İnan, Dk.65 Elmander (Galatasaray), Dk.32 Muhammet, Dk.37 Popov, Dk.68 Orhan Gülle, Dk.88 Cenk Tosun (Gaziantepspor)
NOTLAR.. NOTLAR..
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlığı geçen Kazım Kazım ile Engin Baytar'a Gaziantepspor maçında ilk 11'de yer verdi.
Bursaspor maçında sakatlanmalarının ardından Antalyaspor maçında forma giyemeyen ve dün takımla birlikte antrenmanlara başlayan iki futbolcu, Gaziantepspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.
Sarı-kırmızılı ekipte, geçen hafta oynanan ve 0-0 biten Antalyaspor maçının ilk 11'inde yer alan Aydın ise Gaziantepspor maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi.
Taraftarlar Van için yardımda bulunduGalatasaraylı taraftarlar Van'daki depremzedeler için maç öncesinde yardımda bulundular.
Taraftarlar stada gelişlerinde, metro çıkışında yer alan Galatasaray TIR'ına yardımlarını bağışladılar. TIR, maçtan sonra yardımları ulaştırmak üzere Van'a hareket edecek. Galatasaray, daha önce de bir TIR dolusu yardımı Van'a göndermişti.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkasındaki tribüne "Ulusumuzun başı sağolsun" yazılı pankart astı.
Galatasaraylı futbolcular ise sahaya, "Depremzedelerimizin acısını paylaşıyoruz" yazısıyla çıktı.
Taraftarlar ayrıca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir" şeklinde tezahüratta bulundular.
Van'da meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların anısına maç öncesinde statta 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Tribünler boş kaldıKarşılaşmanın hafta içi oynanması nedeniyle taraftarlar maça ilgi göstermedi.
Taraftarlar, stadın büyük bir bölümünü boş bırakırken, maçı yaklaşık 20 bine yakın seyirci izledi

25 Ekim 2011 Salı

Bu şerefsizlikse ben şerefsizim(Ahmet Çakar)


Programa Çakar ile Aybaba'nın askerlik tartışması damgasını vurdu. Aybaba'ya "Bir oğlun var diyelim. Yaşı 20 olsa ve askerlik yoklaması gelse; oğlunu torpilli bir yerde askerlik yaptırmak için tüm imkanlarını seferber etmez misin?" sorusunu yöneltti.
Aybaba cevap vermeden kendi sorusunu cevaplayan Çakar "Türkiye beni affetsin. Ben kalbimden geçeni söylerim. Ben oğlumun ılımlı bir yerde askerlik yapması için tüm ilişkilerimi, olanaklarımı seferber ederdim. 'Buna şerefsizlik diyorsanız ben şerefsizim.' Buna korkaklık diyorsanız ben korkağım" dedi.
Kendi sorusuna cevap veren Çakar, bu kez soruyu Adnan Aybaba'nın cevaplamasını istedi ve "Oğlunun batıda askerlik yapması için imkanlarını seferber etmez misin?" sorusunu yöneltti.. Aybaba ise şu cevabı verdi.. "Asla etmezdim. Çünkü babam da bana bunu yapmadı."
Ahmet Çakar karşılık olarak "Yalan söylüyorsun. Bırak bu işleri, kolpa konuşma" ifadelerini kullandı.
SOSYETİK SEMTLERDEN KAÇ ŞEHİT CENAZESİ KALKIYOR?Bu zamana kadar bir armatörün, medya patronunun ya da üst düzey bürokratın şehit olduğunu duymadığını belirten Çakar, "Bu ülkede sosyetik camiler olan Teşvikiye, Etiler, Levent, Çankaya gibi yerlerden kaç tane şehit cenezesi kalktı?Ben bu adaletsizliğe karşıyım. Ben mecbur muyum bunları izlemeye. Her şehit ailesinde fakir, derme çatma bir ev, yerlerde 1 halı, yaşlı bir kadın ağlıyor yerleri dövüyor" ifadelerini kullandı.

Rekor yılbaşı ikramiyesi açıklandı!!!!!!

Milyonlarca insanın hayalini süsleyen yılbaşıbüyük ikramiyesi belirlendi. Milli PiyangoGenel Müdürlüğü, bayilerden vevatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geçtiğimiz yıl 35 milyon lira olan büyük ikramiye tutarına bu yıl 5 milyon lira zam yapma kararı aldı. Alınan karara göre 2011yılbaşı büyük ikramiyesi 40 milyon liraya yükseldi.

GÜNLÜK FAİZİ BİLE 6 BİN 256 LİRA

Star'ın haberine göre yılbaşında verilecek olan 40 milyon liralık ikramiye, idarenin bugüne kadar verdiği en büyük ikramiye olma özelliğini taşıyor. Milli Piyango İdaresi, yılbaşı biletleriniKasım ayından itibaren satışa sunacak. Biletlerin basım işlemleri başladı. Büyükikramiye ile birlikte yılbaşı biletlerine de zam yapılacak. Zam oranının henüz belli olmadığını belirten uzmanlar, 40 milyon liralık ikramiyenin getirisinin de, büyük olacağını vurguladı. Buna göre ikramiyenin tek kişiye çıkması halinde, talihli günlük 6 bin 256 lira, aylık 187 bin 698, yıllık 2.3 milyon liralık faiz getirisine sahip olacak. Yılbaşı büyük ikramiyesi için belirlenen 40 milyon liranın, birçok kamu kurumunun 2012 yılı bütçesinden daha fazla olması da dikkatçekti. Örneğin, Anayasa Mahkemesi’nin 24.7 milyon liralık, Milli Güvenlik Kurumu Genel Sekreterliği’nin 14.3 milyon liralık, Kamu Düzeni Güvenliği Müsteşarlığı’nın 19.1 milyon liralık ödeneği, büyük ikramiye tutarının altında kaldı.

29 Ekim resepsiyonu iptal...


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenecek resepsiyonu Van'daki deprem nedeniyle iptal etti.


Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhuriyet'in 88. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim Cumartesi günü verecekleri resepsiyon, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle iptal edilmiştir.

Acılar devam ederken, enkaz altında bulunanvatandaşlarımızın kurtarılması için yoğun çalışmalar sürerken, halkımız bunun derin kederini yaşarken, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yılki resepsiyonun iptal edilmesi talimatını vermişlerdir.''

Dolarda şok düşüş!

Dün kapanışta 1,81 seviyesinin altında olan dolar/TL'de bu sabah 1,8065 ile son bir ayın en düşük seviyelerinden güne başladıktan sonra bir ayın en düşük seviyesi olan 1,7900'a kadar geriledi. 

Kaddafi Öldürüldü Çünkü...

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "EğerKaddafi yargılansa ve konuşsaydı kimlere para verdiğini, kimlerden destek aldığını deşifre etseydi birçok şey değişirdi" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, eskiLibya lideri Muamer Kaddafi'nin batılı ülkeler aleyhine konuşmaması için, Usame Bin Ladin'in gibi, yargılanmadan öldürüldüğünü ileri sürdü. Ülkenin doğusundaki Bircend şehrinde halka hitaben konuşan Ahmedinejad, Libya devrik lideri Kaddafi'nin öldürülme olayına değindi. Ahmedinejad, şöyle konuştu:

"Kaddafi konuşmaması için öldürüldü. Aynı şeyi Bin Ladin'e de yaptılar ve konuşmaması için onu da öldürdüler. Eğer Kaddafi yargılansaydı ve konuşsaydı kimlere para verdiğini, kimlerden destek aldığını deşifre etseydi birçok şey değişirdi dedi. Dünyadaki tüm diktatörlerin arkasında ABD ve Avrupa ülkelerinin olduğunu söyleyen Ahmedinejad, İran'dan son 25 yıl içinde Cumhurbaşkanı düzeyinde kimse Libya'ya gitmedi. Libya'ya gitmeyen ve bu ülkenin devrik liderine destek vermeyen tek birAvrupalı veya Amerikalı devlet başkanı bana gösterin." 

Uğur Dündar Canlı Yayında İstifa Etti!

Gazeteciler.com - Kanal D ve Show TV ana haber bültenlerinde deprem yerine önce biz ulaştık yarışı yapılırken, dün gece Türk televizyon tarihine geçecek bir yayın da Star Tv'deydi.

Ünlü televizyoncu Uğur Dündar, canlı olarak ekrana gelen Arena programında Star Tv'deki görevlerinden ayrıldığını duyurdu.

İşte Uğur Dündar'ın veda sözleri:

"Sevgili seyirciler beni bir süredir Star Ana Haber bülteninde görmüyorsunuz ve neden diye soruyorsunuz. Ekranı kişisel düşüncelerimi anlatmak için kullanmayı hiç düşünmedim. Biz sevgili Yılmaz Özdil ile birlikte patronumuz Aydın Doğan'ın isteği üzerine Star Ana Haber'i hazırlıyorduk. Ölüyü dirilttik patronumuzun sözleriyle. Koşullar değişti, veda etme zamanı geldi. Beni bir daha Doğan Grubu ekranlarında zannederim göremeyeceksiniz. Hepinize teşekkür ederim. Bakarsınız bir başka yerde tekrar bir araya geliriz. Özgür yayıncılık ortamı nedeniyle başta Aydın Doğan olmak üzere tüm Doğan grubuna teşekkür ederim."

Silifke'de 30 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi



Silifke ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, 30 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Silifke ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, 30 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre ekipler, doğu illerinden Antalya istikametine gitmekte olan bir minibüsü, ilçe girişinde durdurdu. Minibüste yapılan aramada kutu içerisinde toplam 30 bin paket kaçak sigara bulundu. Minibüsteki F.T. ve A.S. adlı şahıslar ise gözaltına alındı.

Şahısların emniyette yapılacak sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Müge Anlı'ya BDP'den tepki


Müge Anlı'nın dikkat çeken o sözlerine bir sert yanıt da BDP Eş Başkanı Demirtaş'dan geldi.


'Öncelikle yaşamını yitirenlere allahtan rahmet, hepimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olan tüm yurttaşlarımıza da acil şifa diliyorum' diyen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, meclisteki grup toplantısında Müge Anlı'ya da değindi. Anımsanacağı gibi Müge Anlı, dün canlı yayında ''Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra onlardan yardım isteyeceksin'' ifadesini kullanmıştı.

Demirtaş, Müge Anlı için şu açıklamada bulundu:

'Deprem kadar yıkım yaratan faşizan ırkçı tutumlardır. İnanıyorum ki, herkes tarafından da mahkum edilmiş bir duygu olarak asla ve asla yaşam bulmayacak davranışlardır. Bazı televizyon programcılarının 'ırkçılık mezunu faşizmde doktora yapan bu plastik oyuncaklar' inanıyorum ki televizyonda daha fazla yer alamayacaktır. Yaymaya çalıştıkları bu faşisan ırkçı anlayışın, hiçbir toplumsal kesimde hakim düşünce olmayacağını göreceklerdir.

Halkın yaptığı, gösterilen dayanışma böylesi zihniyetleri pratikte mahkum etmiştir. Şu saate kadar depremle ilgili sınavını Türkiye başarıyla vermiştir.



Yılmaz Erdoğan'ın videosu paylaşılıyor


Müge Anlı'nın, 'Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra onlardan yardım isteyeceksin' ifadeleri büyük dikkat çekmişti.


Anlı'nın bu sözlerine karşılık sosyal paylaşım sitelerinde Yılmaz Erdoğan'ın 17 ağustos 1999 depremi sonrası sahnelediği Cebimdeki Kelimeler oyununda sarf ettiği sözler tık rekoru kırıyor.

İşte Yılmaz Erdoğan'ın Müge Anlı'ya cevap olarak algılanan sözleri: "Aslında bizi uyardı tabii. Erzincan'da Muş'ta Varto'da uyardı. Orada da çocuklar öldü ama bu kadar koymadı. Eğer o zaman o dersi çıkarıp jeolog olsaydı belki bu körfezde bu kadar canımız yanmayacaktı. Eee eğer sen ölümde bile coğrafyaya göre bir fark ortaya koyarsan batarsın tabii. Bat ki yeni bir şey çıksın." 

Televizyoncu Müge Anlı, sosyal medyada olay yaratan sözlerinin arkasında olduğunu savundu! Programında Van depreminde tepki veren vatandaşlar için söylediği 'Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O askerler, polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın' demişti. Ancak Müge Anlı'nın bu sözleri sosyal medyada büyükdikkat çekmişti. Müge Anlı, "sözlerim bazı internet sitelerinde maksadının dışında değerlendirilmiş" diyerek şöyle konuştu:

"Bu sabah ki sözlerim bazı internet sitelerinde maksadının dışında değerlendirilmiş. Ben memleketimin her karış toprağını üzerinde yaşayan insanlarla birlikte çok seviyorum.



Anlı'ya TCK 216'dan dava açılıyor
Ben memleket sevdalısı bir insanım. Programımı izleyenler insanların sözlerimi yanlış anlamadığını iyi biliyorum.

Ama izlemeyen insanlar vardır diye bu açıklamayı yapmak istedim. Sözlerimin yanlış yerlere çekilmesinden de üzüldüm. Elimizden ne gelirseyardım anlamında yapmaya da hazırız..." Cevat Beşi ve Fatih Mehmet Şahin bianet'e Müge Anlı hakkında dava açacaklarını belirtti. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden avukat Ayşegül Altınbaş'la görüştüklerini ve Anlı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" başlıklı 216. maddesinden dava açma hazırlığında olduklarını ifade eden Beşi, şöyle dedi:

Eurovision'da Atiye rüzgarı


Eurovision'da Türkiye'yi genç şarkıcı Atiye'nin temsil edeceği iddia edildi.
Milliyet'te Tolga Akyıldız imzasıyla yayımlanan haber şöyle:
"Geçenlerde bir şey duydum, inanmadım. Bu yıl Eurovision’da ülkemizi Atiye’nin temsil edeceği kesinleşmiş. İşin bu kadar erken bitirilmesinde Atiye’nin babasının özel bağlantılarının etkili olduğu söyleniyor. Atiye Deniz, bana sorarsanız çoktan hak etti Eurovision’a gitmeyi. Başarılı da olacaktır.
Ancak TRT yetkililerine öyle özel bağlantı falan sökmez değil mi? Önemli olan Türkiye’nin kazanacağı başarı ve en doğru ismi seçmektir. Yoksa geçen sene şiddetle Atiye’den kaçarken bu sene bu kadar erken Atiye’yi seçmeleri herkesin kafasını karıştırabilir. "

Tanklar Kuzey Irak'a girdi mi?


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tankların Kuzey Irak’a girdiği yönündeki haberleri yalanladı. Erdoğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Sınır ötesi yapılan operasyonlarda 250 ile 270 teröristin etkisiz hale getirildiği tahmin edilmektedir.
BBC’nin açıklamış olduğu rakam Genelkurmay tarafından kesinlikle doğrulanmıyor. Tankların sınırı geçtiği iddiası kesinlikle doğru değil. Sadece sınırda bir normal tatbikat yapılmıştır.
Herhalde bu tatbikatı arkadaşlarımız sınır ötesi olarak mı görüyor bunu anlamıyorum.
Basın mensuplarıyla yaptığımız toplantıda 'doğru habere dikkat edelim' dedik. İlgili birimlerimize talimat verdik. 'Sıkı sıkı bilgi verin ki yanlış bilgilendirme olmasın' diye.
Terörle mücadele, siyasetle de müzakere anlayışımıza devam ediyoruz.
TSK'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:
1. Bugün, bazı basın yayın organlarında tanklarımızın sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verilmiştir.
2. Bu haber doğru değildir.
3. Tank birliklerimiz, Silopi doğusunda, sınırlarımızın içerisinde ve sınıra yakın bölgelerde eğitim ve tatbikat icra etmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

29 ekim şiirleri


Cumhuriyet Bayramı                                   
Ay-yıldızlı bayrağım,
Semaları donatmış.
Bugün bayram var diye,
Şafak erkenden atmış.
Yüksek tanklar süslemiş,
Caddeleri, yolları.
Bugün gözler ilerde,
Bugün başlar yukarı.
Akın akın insanlar,
Meydanlara koşuyor.
Bugün bayram var diye,
Bütün millet coşuyor.
Bu güzel Cumhuriyet,
Devletimin temeli.
El üstünde yaşatmak,
Hepimizin emeli



İ. Hakkı TALAS
Al yıldızlı al bayraklar,
Her yanda dalgalanıyor.
Süslendi evler, sokaklar
Renk renk ışıklar yanıyor.
Yirmi üç yıl önce bugün.
Cumhuriyet kurdu millet,
Bize büyük Atatürk'ün,
Armağanı Cumhuriyet.
En birinci vazifemiz,
Onun yolunda yürümek.
Canımız gibi koruruz,
Cumhuriyet Türklük demek.
Sevinçle, sağlıkla geçsin.
Sabahımız, akşamımız.
Kutlu olsun hepimize,
Cumhuriyet Bayramımız.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Hayata Yeniden Tutundular....

Deprem'den en çok etkilenen Van'ın Erciş ilçesine bağlı Cami Kebir Mahallesi Alkanat Caddesi'ndeki, 28 saat sonra 6 katlı binanın enkazında çalışmalarını yoğunlaştıran Sivil Savunma ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Erkan Gürbüz ile 3 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuğa ulaştı. 

Van'da tsunami ve Volkan Patlaması olabilir....

Van'da tsunami ve Volkan Patlaması olabilir....Prof.Dr.Celal Şengör

Wikileaks sank!


Credit card companies in financial distress due to the applied blocking Wikileaks, has announced to stop publishing secret documents.

Updated: October 25, 2011 03:17

Wikileaks'e, American credit card companies for some time due to blocking imposed yapılamazken donations, caused controversy in the world of the internet pages of the press recently that was reflected in financial terms is difficult. 
Wikileaks'ten in a statement today, to get rid of the page to collect donations and to stop the publication of secret documents were recorded during this time.Wikileaks founder Julian Assange said in a statement on the subject today, credit card companies blocking "illegal and wanton" arguing that, "This attack has destroyed 95 percent of revenue," he said.
Reason is that thousands of U.S. State Department issued a secret yazışmalarıyla Wikileaks founder Julian Assange in eastern Suffolk, England 16 December 2010, she is under house arrest. 
Aged 40 to appeal the decision to return to Sweden takes Assange'ın proceedings had ended in July. London's High Court is expected to decide on the appeal hearing. Returned to the appellate court's decision on Assange bozmazsa, founder of Wikileaks in England, a superior court decision to the Constitutional Court (Supreme Court) is expected to take.

Van'a Yardım Elini Uzat Sende

Kızılay SMS bağışı için yapmanız gereken tek şey 2868'e boş mesaj göndermek. Hattınızdan düşecek olan her SMS bağışı için 5 TL'dir.

İşte derbinin hakemi! Beşiktaş-Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. 27 Ekim Perşembe günü 20:30'da İnönü Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin hakemi Fırat Aydınus oldu.

7.2 deprem Van-Erciş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 17.00 itibariyle depremde ölü sayısının 279, yaralı sayısının bin 300, yıkılan bina sayısının 2 bin 262 olduğunu açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 11 Türk Hava Yolları, 16 askeri ve 1 adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 28 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edilmiştir. Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van'a intikal etmiştir. 

Deprem İçin Oh Olsun Diyen Vicdansızlar...

vicdanlarımızı...

Sevgimizi...

Merhametimizi...

Acıma duygumuzu da öldürmüş...

Öyle olmalı ki depreme sevinenler olabiliyor. Öyle olmalı ki "ağlama sırası onlarda" diyebilenler çıkıyor...

ÇİRKİN MESAJLAR

Sosyal medyada yazılan bazı mesajlar kelimenin tam anlamıyla "akıl tutulması", "kinle körelmiş vicdanların" ürünüydü... Öyle bir çirkinlik ki Ahmet Hakan dayanamamış ve twitterden kaçarcasına çıkmış, gördüklerini anlatıyor:

"Şöyle bir baktım mesajlara, yorumlara falan:

Bazıları yürek soğutuyordu.

Bazıları bilgiç bir edayla "Teröre destek verirlerse böyle olur" diyordu.

Bazıları acı olaydan hükümete çakacak malzemeler devşirmeye çalışıyorlardı.

Bazıları Deniz Feneri olayını gündeme getiriyorlardı.

Bazıları "Ağlama sırası onlarda" diyorlardı.

Bazıları "Hükümetin yapamadığını Allah yapıyor" diye yazıyorlardı.

Kısacası...

Bir akıl tutulması, bir vicdan körelmesi, bir merhamet yoksunluğu, bir cehalet histerisi alıp başını gitmiş durumdaydı.

"Yapmayın, etmeyin, ayıp oluyor" diyen az sayıda sağduyulu ses ise arada kaynayıp gidiyordu. KısacasıVan'ı önce deprem sarstı, ardından da faşizm.   Ahmet Hakan...

Ernesto "Che" Guevara


ernesto "Che" Guevara, kısaca Che Guevara ya da el Che, (14 Haziran 1928Doğum tarihi[›] - 9 Ekim 1967), Arjantin doğumlu doktorMarksist politikacı ve dönemin Küba gerillaları ile Enternasyonalist gerillalarının lideri.
Tıp eğitimi alırken Latin Amerika’yı baştan başa dolaştı ve bu sayede birçok insanın karşı karşıya kaldığı yoksulluğu doğrudan gözlemleyebildi. Bu deneyimler sonucunda bölgedeki ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmanın tek yolunun devrim olduğuna ikna olarak Marksizm’i incelemeye başladı ve Başkan Jacobo Arbenz Guzmán'ın önderliğinde Guatemala’nın sosyal devrimine katıldı.
Bir süre sonra 1959 yılında Küba’da yönetimi ele geçiren Fidel Castro’nun askerî nitelikli 26 Temmuz Hareketi’nin bir üyesi oldu. Yeni hükümette çeşitli önemli görevlerde bulunduktan, gerilla savaşı teorisi ve uygulamaları üzerine makaleler ve kitaplar yazdıktan sonra diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965 yılında Küba’dan ayrıldı. İlk olarak Kongo-Kinşasa’ya (sonraları Kongo Demokratik Cumhuriyeti) daha sonra da CIA ve Amerikan Ordusu Özel Harekât Birlikleri’nin ortak operasyonu sonrası yakalanacağı Bolivya’ya gitti. Guevara 9 Ekim 1967’de Vallegrande yakınlarındaki La Higuera’daBolivya Ordusu’nun elinde iken öldürüldü. Son saatlerinde yanında bulunanlar ve onu öldürenler, yargısız infaz edildiğine tanıklık etmişlerdir.
Ölümünden sonra Guevara dünya üzerinde sosyalist devrimci hareketlerin sembolü haline gelmiştir. Guevara’nın Alberto Korda tarafından çekilen fotoğrafı "dünya üzerindeki en ünlü fotoğraf ve 20. yüzyılın sembolü" olarak nitelenmiştir.[1]

Mustafa Kemal Atatürk


Mustafa Kemal Atatürk (pronounced [musˈtäfä ceˈmäl ätäˈtyɾc], 19 May 1881 by a posteriori[1]–10 November 1938) was an Ottoman and Turkish army officer, revolutionary statesman, writer, and the first President of Turkey. He is credited with being the founder of the Republic of Turkey.
Atatürk was a military officer during World War I.[2] Following the defeat of the Ottoman Empire in World War I, he led the Turkish national movement in the Turkish War of Independence. Having established a provisional government in Ankara, he defeated the forces sent by the Allies. His military campaigns gained Turkey independence. Atatürk then embarked upon a program of political, economic, and cultural reforms, seeking to transform the former Ottoman Empire into a modernwesternized and secular nation-state. The principles of Atatürk's reforms, upon which modern Turkey was established, are referred to as Kemalism.

Angelina Jolie


Angelina Jolie (pronounced /dʒoʊˈliː/ joh-lee, born Angelina Jolie Voight; June 4, 1975) is an American actress. She has received an Academy Award, two Screen Actors Guild Awards, and three Golden Globe Awards, and was named Hollywood's highest-paid actress by Forbes in 2009 and 2011.[1][2] Jolie is noted for promoting humanitarian causes as a Goodwill Ambassador for the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR). She has been cited as the world's "most beautiful" woman, a title for which she has received substantial media attention.[3][4][5][6]
Jolie made her screen debut as a child alongside her father Jon Voight in Lookin' to Get Out (1982), but her film career began in earnest a decade later with the low-budget production Cyborg 2 (1993). Her first leading role in a major film was in the cyber-thriller Hackers (1995). She starred in the critically acclaimed biographical television films George Wallace (1997) and Gia (1998), and won an Academy Award for Best Supporting Actress for her performance in the drama Girl, Interrupted (1999).
Jolie achieved wide fame after her portrayal of video game heroine Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001), and established herself among the highest-paid actresses in Hollywood with the sequel Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003).[7] She reinforced her reputation as a leading action star withMr. & Mrs. Smith (2005) and Wanted (2008)—her biggest non-animated commercial successes to date[8]—and received further critical acclaim for her performances in the dramas A Mighty Heart (2007) and Changeling (2008), which earned her a nomination for an Academy Award for Best Actress.
Divorced from actors Jonny Lee Miller and Billy Bob Thornton, Jolie now lives with actor Brad Pitt, in a relationship that has attracted worldwide media attention. Jolie and Pitt have three adopted children, Maddox, Pax, and Zahara, and three biological children, Shiloh, Knox, and Vivienne.

Blog Arşivi